24 Iulie 2017Sursa: IPJ CLUJ

ORDINEA ŞI SIGURANŢA COMUNITĂŢII – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR CLUJENI

Ordinea şi siguranţa comunităţii reprezintă o prioritate pentru poliţiştii clujeni, care acţionează, zilnic, pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în perioada sezonului estival.

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 17-23 iulie 2017, acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităţilor urbane, dar şi în mediul rural.

Polițiștii din dispozitivele de siguranță publică au intervenit la peste 740 evenimente semnalate de cetățeni, din care 586 semnalate prin apelarea numărului unic de urgență 112.

În cadrul acţiunilor 17 persoane au fost depistate în flagrant, precum și 2 persoane urmărite. Față de 5 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni au fost luate măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii de ordine publică au aplicat 176 sancţiuni contravenţionale, dintre care 142 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice 899 sancţiuni contravenţionale, dintre care 340 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 1 pentru alcool și 558 pentru alte abateri la regimul rutier.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 71 permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au  fost prezenţi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj care au angrenat un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice.

 

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii clujene.