22 Februarie 2018Sursa: IPJ CLUJ

BĂRBAŢI ARESTAŢI PREVENTIV PENTRU COMITEREA DE FURTURI

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie, beneficiind de suportul Serviciului Criminalistic, au reuşit probarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi.

Cei în cauză au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi preventiv, fiind cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat.

 

La data de 20 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 3 Poliţie, împreună cu specialişti criminalişti şi luptători de acţiuni speciale, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Cluj-Napoca, Răscruci şi Bonţida, pentru documentarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unor furturi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bijuterii, aparate de fotografiat, instrumente folosite la săvârşirea faptelor şi alte bunuri în privinţa cărora există suspiciunea rezonabilă că provin din furturi.

Cei doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, în baza mandatelor de aducere. Din cercetări a rezultat că, în perioada noiembrie – decembrie 2017, cei doi ar fi pătruns fără drept într-o locuinţă din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras bijuterii, în valoare de circa 300 de lei. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi de sustragerea de bijuterii, în valoare de circa 1.500 de lei, dintr-o locuinţă, din Cluj-Napoca, faptă care s-ar fi comis la data 15 februarie a.c..

În urma probatoriului administrat, cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

La data de 21 februarie a.c., aceştia au fost prezentaţi instanţei, fiind emise pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.