28 Septembrie 2023Sursa: IPJ CLUJ

SIGURANȚA COPIILOR, PRIORITATE COMUNĂ

În cursul zilei de azi, 28 septembrie a.c., polițiștii clujeni, alături de cei ai Poliției municipiului Turda și cu sprijinul Primăriei comunei Mihai Viteazu, a Postului de Poliție Comunal Mihai Viteazu au organizat o activitate educativă dedicată copiilor, în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră.

Activitatea s-a desfășurat la sediul primăriei din localitatea Mihai Viteazu, unde au participat peste 330 de copii, printre care preșcolari și elevi de gimnaziu.

Inițiativa a avut drept scop familiarizarea copiilor cu conceptele esențiale legate de siguranța pe drumurile publice, contribuindu-se astfel la formarea unor viitori participanți responsabili în trafic.

Laboratorul mobil de educație rutieră a fost un instrument interactiv și captivant de învățare, iar echipamentele și instrumentele specifice activității criminaliștilor a reprezentat o atracție deosebită.

Pe lângă aspectul teoretic, polițiștii au folosit și elemente vizuale, desene animate și materiale educative colorate, pentru a explica regulile de circulație într-o manieră prietenoasă și accesibilă pentru copii. Printre multe altele, s-a discutat de importanța purtării centurii de siguranță, a respectării semnelor de circulație și a traversării străzii prin locurile special amenajate.

Totodată, prin această acțiune s-a urmărit crearea unei legături pozitive între copii și polițiști, tocmai pentru a înțelege că polițiștii sunt acolo pentru a-i ajuta și pentru a-i proteja în comunitate.

Pe lângă aceste activități, cu sprijinul reprezentanților Primăriei comunei Mihai Viteazu, polițiștii au împărțit veste reflectorizante bicicliștilor întâlniți în trafic și le-au transmis recomandări cu privire la importanța folosirii vestelor atunci când circulă pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate scăzută.

Acest tip de activități comune pentru siguranță rutieră se desfășoară constant și în alte localități din județ.