06 Iunie 2023Sursa: IPJ CLUJ

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII CLUJENI PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

În perioada 1 – 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au avut o prezență constantă și activă în cadrul manifestărilor publice din județ, asigurând, totodată, intervenția la toate evenimentele sesizate.

În acest context, în perioada menționată, peste 140 de polițiști din cadrul tuturor structurilor operative au acționat, zilnic, în întreg județul pentru realizarea unui climat optim de siguranță și ordine publică.

Echipele operative au asigurat intervenția la peste 1.000 de apeluri semnalate prin Numărul Unic Pentru Apeluri de Urgență 112.

Polițiștii rutieri au acționat în permanență pe principalele artere din județ, asigurând o prezență vizibilă în trafic și efectuând verificări în rândul participanților la trafic, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

În acest context au fost aplicate 1.264 de contravenții la regimul rutier, dintre care 562 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, valoarea totală a acestora fiind de peste 370.000 de lei.

Pentru abaterile constatate au fost reținute 139 de permise de conducere, dintre care 75 pentru depășirea limitei legale de viteză, 21 pentru efectuarea manevrelor neregulamentare de depășire, 14 pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, iar 29 pentru alte pevederi legale încălcate.

O atenție deosebită a fost acordată componentei de prevenire, în special pentru a atrage atenția asupra riscurilor și consecințelor reprezentate de consumul de substanțe psihoactive, dar și consumului excesiv de alcool.

Astfel, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți în mijlocul comunității clujene la Sports Festival, unde, alături de specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog au oferit recomandări preventive legate de transportul autp al copiilor în siguranță, fiind totodată organizate exerciții demonstrative cu echipamente care simulează post-consumul de substanțe psihoactive sau băuturi alcoolice. De asemenea, participanții au avut ocazia să testeze simulatorul de accidente rutiere.