Adresa: Strada Albac, nr.15, municipiul Cluj-Napoca, județ Cluj

Program audienţe: Marţi 11°°-12°°, Joi 15°°-16°°

Transmitere dovadă plată amendă

- e-mail: oug41.2016.sr@cj.politiaromana.ro

Telefon: 0264 505 512 

Fax: 0264 542 811

 

IMPORTANT!

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj NU are atribuții privind înmatricularea/radierea vehiculelor, eliberare numere provizorii, preschimbarea permiselor de conducere/certificatelor de înmatriculare, examinare în vederea obținerii permisului de conducere, aceste atribuții fiind în competența Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului Județului Cluj.  

Pentru informații puteți accesa site-ul https://cj.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatriculari/serviciul-regim-permise-si-inmatriculari-program/ 


 

 

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL

Ghișeul de relații cu publicul din cadrul Serviciului Rutier Cluj, este situat în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Albac nr. 15, iar programul de lucru cu publicul este următorul:

luni-miercuri  08:30-11:00 și 14:00-15:30

joi  08:30-11:00 și 14:00-18:00

vineri  08:30-12:00 

sâmbată-duminică-în zilele de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare nu se lucrează,programul de lucru este 09:00-11:00


IMPORTANT!

        Vă informăm despre faptul că, începând cu data de 01.03.2023, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație rutieră, susținut conform prevederilor art. 106 și art. 106^1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice poate fi susținut în sistem electronic sau scris (dacă sistemul electronic nu funcționează) și va fi organizat la sediul Serviciului Rutier Cluj din mun. Cluj-Napoca, str. Albac, nr. 15, jud. Cluj, intrarea în sala de testare urmând a se efectua de pe str. Diaconu Coresi (fosta sală a SRPCIV Cluj).          

Testul se poate susține începând cu această data în fiecare zi de MARŢI şi JOI (în zilele lucrătoare), începând cu ora 09:00, sesiunea de testare urmând a se încheia dupa susținerea testului de către toate persoanele prezente la ora indicată.

  Conducătorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie care urmează să fie testați trebuie să aibă asupra lor actul de identitate ori pașaportul, după caz, aflat în termenul de valabilitate. Pentru verificarea îndeplinirii condițiilor de participare la test conducătorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie vor avea asupra lor și dovada înlocuitoare a permisului de conducere. 

 

        În atenția persoanelor cărora le-a fost retras permisul de conducere din cauze medicale

        În conformitate cu prevderile art. 113 alin. (1) lit. f) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice permisul de conducere se restituie titularului la încetarea cauzelor pentru care a fost retras permisul de conducere în condiţiile art. 97 alin. (4), certificată printr-un act medico-legal.

          În aceste condiții precizăm că titularul unui permis de conducere căruia i-a fost retras permisul de conducere din cauze medicale se va prezenta direct la Institutul de Medicină Legală pentru examinarea medico-legală, iar ulterior, după obținerea actului medico-legal care atestă faptul că au încetat motivele pentru care a fost retras permisul de conducere, se va prezenta la Serviciul Rutier care i-a retras permisul de conducere, în vederea restituirii acestuia.

Mai jos aveti atașat model de cerere de restituire a permisului de conducere retras medical.

Structura:

  Compartimentul Sistematizare, Control Tehnic, Legalitatea Transporturilor şi Suport

  Biroul Drumuri Naţionale şi Europene

  Biroul Constatări Avarii (din cadrul Biroului Rutier al Municipiului Cluj Napoca)- telefon: 0749238452