Sursa: INFOTRAFIC   Categorie: Stire   

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 17:15

Data: 12 August 2017

Ora: 17:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (17:15), circulaţia este intensă pe DN1 Bucureşti – Braşov. Se rulează în coloană la intrarea în Comarnic dinspre Nistoreşti şi între Sinaia şi Buşteni. Pe sensul de mers Braşov – Bucureşti, există coloană între Azuga şi Buşteni.

Pe DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele nu se mai circulă în coloană în zona Vălenii de Munte (aşadar, drumul poate fi folosit ca rută alternativă pe relaţia Ploieşti – Braşov şi retur).

Traficul rutier a scăzut în intensitate pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

În judeţul Constanţa, pe DN39, mai este uşor aglomerat doar pe raza staţiunii Eforie-Nord, pe sensul de mers către Mangalia.

În judeţul Argeş, pe DN7, pe sensul de mers Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, se circulă cu viteză redusă în zonele Morăreşti (judeţul Argeş) şi Milcoiu – Aldeşti (judeţul Vâlcea).

Pe DN7C-Transfăgărăşan se circulă îngreunat în zona Bâlea-Lac (unde parcările sunt pline).

Pentru că circulaţia s-a intensificat pe DN1, în judeţul Bihor, poliţiştii care acţionează în teren le recomandă conducătorilor auto să folosească şi un drum paralel, DJ108I, pe ruta Tileagd – Vadu Crişului – Borod.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa de siguranţă în mers, iar dacă încheie o coloană de autovehicule, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp.

***

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul 12 august, ora 18:00 -  13 august, ora 12:00, o avertizare cu cod portocaliu şi o atenţionare cu cod galben, referitoare la instabilitate atmosferică (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari), le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.