11 Mai 2015Sursa: I.P.J. CLUJ

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE CRIMINALISTICĂ, ORGANIZATĂ LA CLUJ-NAPOCA

În perioada 13- 15 mai a.c., în municipiul Cluj-Napoca, are loc Conferinţa Internaţională de Criminalistică “Clasic şi modern în obţinerea şi valorificarea ştiinţifică a probatoriului”.

Peste 200 de invitaţi: experţi criminalişti, procurori, judecători, avocaţi, poliţişti şi alţi specialişti în domeniu din România, S.U.A., Germania, Italia, Polonia, Slovacia, Israel şi Ungaria, vor participa la o sesiune de comunicări şi dezbateri profesionale, organizată în acest interval.

Activitatea este organizată de de Corpul Român al Experţilor Criminalişti “Aurel Boia”, Societatea Română de Criminologie, de Criminalistică şi Penologie (Filiala Transilvania), de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, de Universitatea “Babeş-Bolyai”- Facultatea de Drept, de Universitatea Bucureşti -Facultatea de Drept, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, de Institutul Naţional de Criminalistică al I.G.P.R., de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba, de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor - Secţia Română.

Comunicările ştiinţifice prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate în Revista Babes-Bolyai Serie Jurisprudentie nr. 2/2015 din 15 iunie 2015 (indexata IDB) http://studia.law.ubbcluj.ro.

Pe perioada conferinţei, sub egida „Trecut şi prezent în activitatea poliţiştilor criminalişti români”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va organiza o miniexpoziţie de tehnică criminalistică.