04 Decembrie 2017Sursa: IPJ CLUJ

ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

În perioada 30 noiembrie - 3 decembrie a.c., polițiștii rutieri din întreg județul au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație, depistarea și sancționarea participanților la trafic care încalcă regulile de circulație, punând astfel în pericol siguranța rutieră.

Acțiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și a celor care conduc sub influența alcoolului.

În perioada menționată, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 477 de sancțiuni contravenționale. Dintre aceste sancțiuni, 162 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au constatat 19 infracțiuni rutiere, fiind depistați conducători auto cu permisul reținut, sub influența alcoolului etc.

 

Exemple infracțiuni rutiere:

 

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 9:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un bărbat, de 38 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe DN1C E576, prin localitatea Răscruci, deşi avea permisul de conducere reținut.

De asemenea, în jurul orei 12:45, un bărbat, de 31 de ani, din Iclod, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Iclod, având permisul de conducere reținut.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 22:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej, Secția 5 Poliție Rurală, au depistat un tânăr, de 23 de ani, din Republica Moldova, care conducea un autovehicul în afara localității Mica, la intersecția DJ 172F cu DJ 161D, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor, s-a stabilit că autovehiculul i-ar fi fost încredințat acestuia de un bărbat, de 30 de ani, din Republica Moldova, care ar fi cunoscut faptul că tânărul nu deține permis de conducere.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și încredințarea vehiculului unei persoane care nu posedă permis de conducere, fapte prevăzute de Codul penal.